Mig Any en Xixona

By
Updated: febrero 26, 2015

Com cada any, els xixonencs celebren al mes de Febrer el Mig Any de les festes de Moros i Cristians en honor dels sants patrons de la ciutat. El punt de partida d’aquest mig any és la setmana cultural que precedeix al dia del Mig Any. Enguany la Federació de Sant Bartomeu i Sant Sebastià ha organitzat una setmana cultural d’allò més variada.
La setmana cultural va començar el passat divendres 20 de febrer amb la inauguració de l’exposició de fotografies i cartells presentats a concurs, així como els guanyadores de tots dos certàmens. Aquesta exposició, situada a la sala d’actes de la Societat El Trabajo, estarà oberta fins el proper 1 de març i estarà oberta al públic totes les vesprades de 18:30 a 20:30 i, els caps de setmana, de 11:00 a 13:00 i de 18:00 a 21:00.

La resta de la setmana podem trobar actes amb una gran varietat temàtica, des de la presentació del llibre del Mig Any: “Vermells Foc” a càrrec del seu autor, Jaume Miquel, el dilluns, fins a una interessant conferència a càrrec de Bernardo Garrigós, cronista oficial de Xixona, sobre l’origen i el per què del Moro Traïdor, passant per la reproducció, el dijous, del vídeo oficial de Festes de 2014 i els dos concerts festers: el de la banda juvenil, el dimecres, on es fa entrega dels premis de dibuix infantil i de caps d’esquadra infantil, i el de l’agrupació Artísticomusical El Trabajo el divendres, on es lliuraran els premis des tornejos de futbet, frontenis, bàsquet, petanca i cotos, així com els premis de fotografia festera, fotografia festera per Twitter i cartell anunciador de festes. Tots aquests actes se celebraran al mateix saló d’actes de la Societat El Trabajo, excepte els dos concerts que es faran al Cine de Dalt.
Per últim, el proper dissabte 28 de Febrer tindran lloc els actes del Mig Any. Els actes començaran, a les dotze del migdia, amb la desfilada de la Federació per La Plaça (Avinguda de la Constitució) i seguidament desfilaran les filaes amb l’ordre següent:

Bàndol cristià: Contrabandistes, La Canyeta, Cavallers del Cid, Pirates-Marinos i la Capitania Cristiana: Llauraors.
Bàndol moro: Moros Vermells, Moros Grocs, Kaimans, Moros Verds i la Capitania Mora: Marrocs.
La segona desfilada començarà a les set de la vesprada seguint el mateix ordre que en la desfilada del matí.
Una vegada hagen acabat tots els actes, es donarà per conclosa la setmana cultural del Mig Any i els festers hauran d’esperar uns altres sis mesos per poder gaudir de les seues benvolgudes festes de Moros i Cristians.

mig any xixona