Xixona aprova crear una ordenança fiscal per a recaudar taxes de les empreses de subministraments bàsics

By
Updated: abril 11, 2017

L’Ajuntament aprova la moció de Més Xixona per a la creació d’una ordenança fiscal perquè les empreses de subministraments bàsics paguen una taxa al municipi per les instal•lacions que transcórren en terrenys municipals.

L’Ajuntament de Xixona va aprovar al ple de Març una moció de Més Xixona per tal d’aprovar l’ordenança fiscal relativa a l’ús privatiu o aprofitament del domini públic per part de les empreses explotadores de serveis de subministraments. En la seua proposta, Més Xixona reclama que les empreses que tinguen instal•lacions que passen per terrenys municipals, revertisquen part dels seus beneficis generats al municipi en ell. El text aprovat, a més, deixa al ple de l’Ajuntament de Xixona la potestat d’invertir aquest augment d’ingressos en allò que estime oportú. El regidor de Més Xixona, Mario Carbonell ha explicat que “en els darrers anys les companyies subministradores de serveis bàsics han vist incrementats els seus beneficis alhora que la ciutadania ha patit un increment desmesurat de les tarifes, posant en risc l’accés de moltes famílies als serveis essencials. L’Estat Espanyol, enlloc de vetllar pels interessos de la ciutadania ha prioritzat els interessos de les grans empreses, bé siga per acció, bé per omissió, en la seua activitat legislativa”.

Mario Carbonell també ha denunciat que “els ajuntaments hem patit la posició de poder d’aquestes companyies i amb aquesta moció volem revertir aquesta situació injusta en benefici primer de la maltractada economia municipal i després en benefici xixonencs i les xixonenques amb la millora del servei públics. A més el text que hem aprovat insta al Govern Espanyol a que, en cap cas, es trasllade el major cost suportat per les companyies a les tarifes que paguen les famílies per serveis que són bàsics. En definitiva volem pal•liar en la mesura de les nostres possibilitats els efectes d’unes polítiques, les del govern espanyol, fetes en contra del benestar de la ciutadania”.