Més Xixona aconsegueix introduir millores substancials al pressupost municipal de Xixona aprovat ahir

By
Updated: abril 18, 2017

El regidor de Més Xixona, Mario Carbonell ha explicat avui, després de l’aprovació dels pressupostos municipals, quines són les principals demandes de la formació incloses en el pressupost municipal aprovat, ahir, amb els vots del PSPV i Més Xixona. Carbonell ha valorat positivament “l’evolució de les negociacions per arribar a un acord, on s’han atés la gran majoria de les nostres peticions”.

Carbonell ha explicat que “des de Més Xixona hem millorat els pressupostos per posar-los al servei dels xixonencs i xixonenques. Hem de tenir en compte, i seguir denunciant, les limitacions que tenim per la manca d’autonomia local. És un escàndol que tot i tenir superàvit i un ajuntament plenament sanejat, no podem invertir eixos recursos en millorar els nostres serveis públics, i en impulsar les infraestructures que Xixona necessita”. En aquest sentit Carbonell ha afegit “que els pressupostos aprovats, contemplen millores per als xixonencs i les xixonenques. Així hem treballat per un acord entre els sindicats i l’ajuntament per a, per una banda, regularitzar la situació de les hores extraordinàries dels treballadors municipals amb major atenció a les categories salarials inferiors, i per l’altra augmentar la dotació de llocs de treball per millorar l’atenció al ciutadà. D’aquesta manera durant aquest 2017 es proveiran places de Policia Local, un tècnic mediambiental i un cap de cultura. També s’ha inclòs una partida nova a la regidoria de Participació Ciutadana per la elaboració durant l’any dels “Pressupostos Participatius”, una iniciativa que dúiem al nostre programa i en la que volem que el ciutadans de Xixona, tinguen veu i decideixen en que s’ha de invertir. Es una partida que pensem que s’ha d’anar incrementar en els propers anys. El regidor xixonenc ha recordat que “ara hem de garantir que aquests pressupostos s’executen en aquest 2017, tot i haver-se aprovat més tard d’allò habitual, per tal que les millores aconseguides es materialitzen i arriben a la ciutadania. A més cal que fem un esforç en explicar els pressupostos participatius, després de l’augment pressupostari que ha tingut, per tal d’implicar al màxim d’agents possibles”.

Per altra banda altres de les propostes de Més Xixona incloses als pressupostos són la renovació del Castell de Festes; la millora dels cartells indicadors dels polígons; l’elaboració d’un estudi sobre les necessitats de les persones dependents, malalts d’Alzheimer o persones grans o la creació d’un mirador en l’Alt de la Carrasqueta.