L’Ajuntament de Xixona aprova per unanimitat el plec de recollida de brossa

By
Updated: noviembre 3, 2016

El Plenari de l’Ajuntament de Xixona va aprovar, ahir, amb l’acord de tots els grups polítics, el plec de condicions per a la gestió de residus urbans del consistori. La proposta, promoguda pel regidor de recollida de residus, Mario Carbonell, de Més Xixona introdueix importants novetats en benefici del municipi.

Carbonell ha destacat que “aquest no és el plec que ens haguera agradat fer, ja que creiem que la gestió directa és la millor per a aquest tipus de serveis, però cal recordar que des de govern central se’ns coarta la nostra autonomia local i una vegada, més ens es impossible fer allò que pensem que és millor per als xixonencs i xixonenques”. El regidor xixonenc ha explicat que el nou servei que té previst
iniciar-se durant 2017 i que suposa la mateixa despesa per al municipi, inclou la recollida de bioresidus o orgànica de forma progressiva de 2018 fins a 2020, s’incorporen zones verdes i polígons que actualment netejaven els treballadors de l’ajuntament.

Carbonell ha recordat la importància de la implicació de totes les parts i el compromís cívic de la ciutadania en la conservació i neteja del municipi. “En el plec que hem aprovat, també hem inclòs més campanyes informatives, i més informació per a l’Ajuntament i la ciutadania. A més també inclou la modificació de l’horari nocturn i l’augment de la freqüència de recollida de residus i neteja viaria, unes accions que continuen la línia que hem encetat des de la regidoria i que ja es va traduir en l’ampliació de l’horari de l’ecoparc”.