L’Ajuntament de Xixona aprova amb unanimitat la creació d’un banc de terres a proposta de Més Xixona

By
Updated: marzo 29, 2017

L’Ajuntament de Xixona va aprovar el dijuns al seu ple, la creació d’un banc de terres adreçat a pal•liar el fenòmen d’abandonament dels camps i així evitar la pèrdua de bagatge cultural que suposaria la interrupció de la transferència de coneixement a les futures generacions.

Aquesta proposta elaborada per la regidora de Més Xixona Mariví Sanz, promourà que els propietaris posen en marxa a través de terceres persones l’explotació de les terres, afavorint així l’atenuació dels problemes ambientals derivats de l’abandonament del camp, i contribuint així al manteniment del paisatge agrari de Xixona. Per a posar en marxa el banc de terres, l’Ajuntament de Xixona crearà un registre administratiu de caràcter públic i ubicat a l’ajuntament que estarà format per les parcel•les aptes per a l’explotació agrícola cedides pels seus propietaris. Per tant, el registre servirà per posar en contacte propietaris i persones interessades en l’explotació agrícola dels terrenys que en formen part.

La regidora de Més Xixona, Mariví Sanz ha explicat que “amb la creació d’aquest banc volem posar en valor les terres agrícoles abandonades o en previsió d’abandonament, i possibilitarem l’ampliació de la superfície d’explotació. A més, amb aquesta iniciativa volem posar fre a la pèrdua de superfície agrària útil, i evitar situacions d’abandonament que agreugen els problemes ambientals de Xixona”.