Manifest Fundacional del Cercle Identitat El Campello

By
Updated: febrero 25, 2015

El Cercle Identitat El Campello es una agrupació voluntària i oberta que  naix amb l´objectiu de donar a  conèixer  i  defendre la  nostra  llengua, història,   cultura   i   tradicions   valencianes   i Campelleres, al mateix temps que fa convergir les diferents llengües, cultures i tradicions que es donen dins del municipi.

La Comunitat Valenciana ha patit en les últimes dècades una fortíssima decadència de la seua llengua, cultura i tradicions, i més concretament, el terme municipal de El Campello. Aquesta pèrdua d´identitat ha sigut propiciada per les polítiques dels nostres governants, que han posat davant els interessos econòmics i polítics propis, que els interessos de tota la ciutadania i els principis d´igualtat de tots el ciutadans i de les dues llengües de la nostra comunitat.

No es pot consentir que els nostres governants que han de posar ferramentes per a la difusió de la nostra llengua tracten en les escoles al valencià com si fora una assignatura    sense importància. A més augmenten les ràtios i eliminen aules i línies en valencià. Volem que els nostres fills i futur de la Comunitat Valenciana aprenguen   altres llengües, però no ha de ser a costa de perdre la nostra pròpia llengua i cultura.

Una altra raó de la pèrdua d´identitat ha sigut l´especulació immobiliària que ha degradat el paisatge. Els interessos econòmics d’uns quants promotors, amb la complicitat de alguns empresaris i polítics, han prevalgut sobre la conservació de la natura, però també sobre la identitat. Amb aquest model, davant la falta d’interès polític, a la Comunitat Valenciana perillen la llengua, les tradicions i la cultura. Hem patit un autèntic terratrèmol que ha capgirat la qualitat del medi ambient , hem viscut una degradació continua del litoral i una ocupació intensa i descontrolada del territori, sense respectar  les lleis de costes entre d’altres, nomes per fer diners d’uns pocs.

Ens hem deixat convertir a la residència massiva i descontrolada, així com a segona i tercera residència, de gent de fora sense tenir cap preocupació per l’autoabastiment, els recursos, la integració, l’exclusió, els serveis socials, la cultura, la identitat, el patrimoni autòcton, …

Estem agraïts a totes aquelles persones d’altres pobles, ciutats i països que han decidit viure a El Campello, però no volem colònies independents, és a dir, grups de persones d’un mateix origen que s’aïllen del poble on s’instal·len formant moltes vegades comunitats independents. Volem que aquesta gent realment se senta còmoda, segura, amb ganes de integrar-se i formar part de la societat i el país on ha decidit viure.

Les administracions públiques del Campello haurien de fer un esforç per apropar i convidar a participar de les nostres tradicions i donar a conèixer la nostra llengua a totes les persones.

El Cercle es compromet a seguir l´estatut referit als cercles temàtics i/o sectorials aprovats a la assemblea ciutadana en els principis organitzatius de PODEMOS  tal  i  com  estableix l´article 44.

També es compromet a respectar i a fer respectar la «Llei 4/1983, de 23 de novembre. D’ús i ensenyament del valencià», a defensar La Declaració Universal dels Drets Lingüístics (Barcelona, Espanya, 6-9 de Juny del 1996 ) i a fomentar la consciència que la diversitat lingüística no només és necessària sinó que és una aportació imprescindible al coneixement de la humanitat, perquè cada llengua ens proporciona una de les múltiples formes d’entendre el món. A més volem desmitificar que la diversitat lingüística siga una barrera per a la comunicació i la integració.

El Cercle Identitat El Campello vol facilitar i posar mecanismes per a que la gent puga conèixer la nostra llengua, la nostra cultura i les nostres tradicions.

Per a portar a terme la recuperació d’identitat, la potenciació, difusió i normalització de la nostra llengua, cultura i tradicions valencianes i de El Campello, hem pensat diferents activitats com pot ser:

– Xarxa de comerços.

– Ajudar a les persones que viuen a El Campello a conèixer i entendre el valencià.

– Fer  trobades enriquidores   entre     les diferents cultures i tradicions que trobem en El Campello, per exemple una trobada de menjars o festes tradicionals.

– Exposicions de fotografies de la història de El Campello.

– Difondre petites explicacions de la llengua Valenciana per les xarxes socials

– Ràdio en valencià en El Campello.

– Cinema, Teatre i activitats en valencià.

Això només és el principi però amb l’ajuda i les idees de         tots i totes podem fer moltes més.

Per a més informació contacta amb elcampello@cercleidentitat.info  o visita les nostres xarxes socials

                     www.facebook.com/cercleidentitatelcampello   – http://www.cercleidentitat.info

Vine a les nostres assemblees i reunions que celebrarem en breu i uneix-te!

Entre tots PODEM!