La Diputació d’Alacant s’integra en la comissió mixta autonòmica per a coordinar l’acolliment de refugiats

By
Updated: septiembre 16, 2015

La diputada de Família i Ciutadania, Mercedes Alonso, ha participat aquest matí en la reunió constitutiva de la comissió mixta que s’encarregarà de coordinar els recursos i les iniciatives orientades a l’acolliment de refugiats a la Comunitat Valenciana. Aquest òrgan està integrat per les tres diputacions provincials, la Conselleria d’Igualtat i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. Durant la trobada, celebrada a València, totes les administracions implicades han ratificat el Pla d’Atenció al Refugiat aprovat la setmana passada pel Govern d’Espanya.

Alonso ha explicat que la comissió tindrà la funció de coordinar tots els recursos que, tant des de l’Estat com des dels ajuntaments, es destinen a l’atenció al refugiat en el nostre territori. “Davant aquesta situació d’emergència social, és fonamental la coordinació de totes les administracions per a garantir una prestació adequada i integral”, ha destacat Alonso, qui ha reiterat “la lleialtat institucional del Govern provincial, que posarà a la disposició de les entitats que treballen amb aquestes persones els recursos i mitjans necessaris per a atendre les necessitats que puguen sorgir”.

La diputada ha explicat que es remetrà a tots els ajuntaments de la província que s’hi vulguen sumar un document per a facilitar l’admissió i acolliment de refugiats. Així mateix, es reforçarà el personal de les agències AMICS per a informar, orientar i assessorar les persones migrades i es llançaran campanyes ciutadanes de sensibilització.

 

 

Amb la finalitat de col·laborar en la mesura que es puga davant aquesta crisi humanitària, Mercedes Alonso ha recordat que la Diputació d’Alacant ja ha oferit les instal·lacions de la Llar Provincial per a acollir una vintena de refugiats. “Es tracta d’unes instal·lacions idònies per a l’acolliment de persones, ja que disposen de tots els recursos necessaris per a facilitar l’atenció, allotjament i manutenció tant de persones majors com de xiquets, incloses l’assistència mèdica i educativa.

A més, tal com va anunciar el president César Sánchez la setmana passada, el Govern provincial prepara la constitució de la Mesa per la Solidaritat i la Cooperació de la província d’Alacant. Aquest òrgan serà l’encarregat d’articular el Pla provincial per al benestar de les famílies, que té com a finalitat estructurar les accions socials, de tota classe, orientades a millorar la qualitat de vida de les persones, especialment de les que tenen més dificultats econòmiques.