Diputació d’Alacant i Generalitat sol·liciten a les plantes de tractament de la província que faciliten la recepció dels residus municipals del Baix Segura

By
Updated: septiembre 29, 2015

El diputat de Protecció i Gestió del Territori, Javier Sendra, ha participat, aquest matí a València, en una reunió per a abordar la situació actual dels municipis del Baix Segura afectats pel recent tancament del Centre de Gestió de Residus de Crevillent, gestionat per l’empresa Abornasa. Segons ha destacat Sendra, en la trobada s’ha apel·lat a la solidaritat de les plantes de tractament de Xixona, Villena i Elx per a fer front a aquest problema de manera temporal i immediata.

Així mateix, el diputat ha anunciat que pròximament es reunirà el consorci del Pla Zonal 11 A6, en què es proposarà una solució que permeta als ajuntaments del Baix Segura reduir els costos pel trasllat dels seus residus.

A més, un altre dels temes de la trobada de treball serà la instal·lació d’una planta de transferència a la comarca des d’on es deriven els residus a les diferents plantes de tractament. L’objectiu de la iniciativa és igualar els costos dels ajuntaments, alhora que es protegeix el medi ambient.

Sendra ha explicat que “en la reunió celebrada aquest matí, en què han participat diferents municipis del Baix Segura, a més de Villena i representants de la Secretaria Autonòmica de Medi Ambient i del Govern provincial, s’ha instat les plantes de Xixona, Villena i Elx a fer un esforç addicional per a continuar rebent residus fins a arribar al màxim de la seua capacitat i, d’aquesta manera, buscar una solució urgent i puntual al problema”.

Finalment, el diputat ha assenyalat que en la trobada també s’ha acordat redactar, com més prompte millor, el projecte de gestió definitiu per a la comarca del Baix Segura.