Albiol adverteix la UE que l’important del Brexit no és «com afectarà els negocis», sinó «que es respecten els drets de tothom»

By
Updated: mayo 18, 2017

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol ha criticat que la Unió Europea estiga centrant tota la seua preocupació sobre l’eixida del Regne Unit en “com afectarà això als negocis”, en lloc de focalitzar les negociacions en assegurar que es respecten els drets socials i laborals de tothom, especialment dels treballadors i treballadores que han hagut de buscar feina als països britànics.

Durant un debat aquesta setmana a Estrasburg sobre les conclusions de l’última reunió del Consell Europeu, que va aprovar la base sobre la qual la UE negociarà el Brexit amb Londres, Albiol ha explicat que les “línies roges” per a l’esquerra europea estan lluny d’allò que s’està plantejant fins el moment.

“Les nostres prioritats són altres i estan molt clares: garantir els drets de qui treballe al Regne Unit, tant dels ciutadans del País Valencià com de la de la resta de països i estats. I també al revés: de les persones del Regne Unit que viuen a altres països de la UE”.

No obstant això, Albiol ha acusat de que en lloc d’això, “la Unió Europea està més preocupada per com afectarà el Brexit als negocis”, un plantejament que per a l’eurodiputada d’EU està desviant l’atenció d’allò important i està servint tant a Brussel·les com al Regne Unit per evitar que es parle de com s’ha arribat a aquesta situació: “No es pot estar parlant del Brexit com si els que porten anys governant no tingueren cap responsabilitat”, subratllava Albiol. El Brexit “és una conseqüència directa de les polítiques neoliberals i austericides de les autoritats britàniques i europees”.

En resum, “de la gran coalició que governa Europa amb polítiques d’austeritat que es van traduir al Regne Unit en reformes laborals, en l’augment de les taxes universitàries i en un aprofundiment de les privatitzacions de la sanitat pública”, una situació “molt semblant al que observem en les polítiques del govern estatal.